joi, 13 martie 2008

Raportul 2004-2008 ..pe lângă subiect şi pe 433 de pagini. Despre trans­pa­ren­ţă: gardul şi leopardul !

„Rectorul care îşi încheie mandatul va prezenta un raport asupra activităţii ve­chiu­lui senat, pri­vind modul de îndeplinire a mandatului de către rector, prorectori şi cancelarul uni­ver­si­tăţii. Raportul se prezintă în faţa vechiului şi noului senat. „

(Citat din Regulament de organizare şi desfăşurare a alegerilor or­ga­nis­me­lor de con­ducere din Universitatea Tehnică din Cluj Napoca – aprobat în Senatul din 22.01.2008, Cap.VII art.3)


Acesta este gardul….
Profund emoţionaţi de prestaţia impecabilă a scriitorului de 433 de pagini de rezultate glorioase citim la pag.401:
“…Valorile promovate de UTCN se pot sintetiza în următoarele categorii:
• …
• Integritate morală
• Cultură şi spirit civic
• Respect faţă de muncă
şi valori, faţă de persoane şi comunitate
• Creativitate, dinamism şi personalitate
• Armonizare a interesului individual cu cel colectiv
Transparenţă a informaţiilor şi deciziilor• …. …”
Şi apoi încă la pag.416:
“ Calitatea vieţii universitare este asigurată prin transparenţa deciziilor şi co­mu­ni­carea informaţiilor, atât comunităţii academice cât şi publicului. Documentele de interes general elaborate şi aprobate de management sunt publicate pe pagina web şi în buletinele universităţii, iar pentru informare şi comunicare este dispo­ni­bi­lă o reţea intranet care permite transmiterea rapidă a informaţiilor întregului per­sonal….”

…iar aicea-i leopardul…
Si apoi citim ceea ce Cap.VII Activitatea juridică desfăşurată în perioada 2004-2008 pune sub preş:
„(Curtea de Apel Cluj prin decizia nr.2021/2007) …obligă pârâta (Universitatea
Tehnică din Cluj Napoca) să comunice reclamantului lista tuturor documentelor, actelor cu caracter normativ, regulamente, norme, hotărâri, circulare, decizii care vizează organizarea şi funcţionarea Universităţii Tehnice din Cluj Napoca în toate domeniile activităţii sale şi să asigure accesul la aceste publicaţii prin publicare pe pagina de internet proprie.
Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 1,000 RON cu titlul de daune morale…”

Cine şi de ce minte?

Politica minciunii are întotdeauna un sfârşit. Depinde de noi să-l dorim sau nu.
Pentru corecta informare a prostimii academice lipsite de puterea de a-şi alege în mod direct conducătorii atunci când Universitatea nu-i poate angaja pe cei mai competenţi, toate onorariile necesitate pentru a obţine dreptul la transparenţă prin instanţă şi nu prin activitatea pozitivă a senatului, rectorului, prorectorilor şi cancelarului au fost plătite cu iresponsabilitate din banii Universităţii şi nu de cei vinovaţi.
Si când te gândeşti că pentru a fi minţit trebuie să citeşti 433 de pagini! Mulţumesc frumos ! Bănuiesc că şi cele 433 de pagini de minciună sunt plătite tot din banii mei, sau ai tăi, sau ai lui, adică din banii noştri!

Niciun comentariu: