marți, 3 aprilie 2012

Problema: De ce nu aş angaja în firma mea un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca ...

Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu a învăţat şi nu are  cultura muncii…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu ştie că ziua de muncă are opt ore, minut cu minut…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca are pe diplomă note mari, dar nu le poate proba prin ceea ce face…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu are educaţia  răspunderii individuale….
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu ştie să ducă nici un lucru început la bun sfârşit…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu are iniţiativă…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu ştie să înveţe…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca trebuie dădăcit la fiecare pas…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca  nu are nici o noţiune a relaţiei dintre muncă şi răsplată…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca fuge de problemele practice dintr-o firmă…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca doreşte să lucreze numai în specialitatea diplomei lui…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu ştie că mai are de învăţat şi că este datoria lui să înveţe…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu ştie ce sunt termenele şi nu ştie să respecte termenele…
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu are autonomie decizională….
Pentru că un absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca nu este bine pregătit in acest moment pentru a lucra intr-o firma din România…. 

6 comentarii:

Dorin Isoc spunea...

Aş dori să amintesc întregii comunităţi academice a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca că sunt un proscris al Rectorului instituţiei care m-a concediat disciplinar în data de 7 iulie 2008. Din aceea dată îmi caut dreptatea prin instanţele justiţiei române care nu s-au pronunţat până la această dată.
Sunt convins că atunci când o va face, justiţia va recunoaşte că nu am acţionat decât ca un bun cetăţean şi un bun specialist. Modul în care s-a făcut concedierea, modul în care regizat spectacolul şi distribuţia personajelor principale ale concedierii le veţi găsi pe www.graur.org actualizate cu ultimele documente ascunse până acum de conducerea universităţii.
Intrat în această campanie electorală am avut neplăcuta surpriză să constat că în Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, libertatea de exprimare este considerată în continuare un delict de maximă gravitate iar cei care îndrăznesc să aibă alte opinii decât cele ale unor indivizi mediocri din conducere sunt consideraţi duşmani de moarte ai institutiei.
Sunt trist şi îngrozit de faptul că această situaţie instaurată acum aproape 15 ani este pe cale să fie perpetuată.
Este anormal ca într-o universitate grupuri marsave de indivizi să facă din teama lor raţiunea de a trăi a unei comunităţi. Intr-o instituţie unde domneşte teama nu se pot educa decât iobagi şi slugi.
România nu are nevoie nici de iobagi şi nici de slugi. Copiii noştri trebuie să fie liberi, responsabili şi să se bucure de libertatea de exprimare şi de o educaţie modernă necesară şi utilă ţării care le asigură finanţarea studiilor.
In aceste condiţii, întrucât am intrat în mod public, într-o competiţie publică pentru o funcţie publică, întrucât am invitat colegii la dialog public pe o temă publică am decis să public toate mesajele de interes cu evitarea publicării numelui autorului acolo unde acest lucru este solicitat.
Voi păstra mesajele originale pentru a le putea pune la dispoziţie organelor abilitate pentru cazurile în care vor exista contestaţii asupra integralităţii mesajului postat.

Anonim spunea...

FELICITARI DLE PROFESOR!!

carina

Dorin Isoc spunea...

Mesaj primit si publicat cu dorinta de a proteja numele autorului
Există o ruptură evidentă între societate şi educaţie, însă aş porni de la aspectele de moralitate pe care le consider esenţiale într-un mediu academic. Ca simplu alegător, lecturând documentele publicate de către candidaţii la funcţia de Rector, am avut un sentiment oarecum neplăcut.
Lăsând de o parte vârsta unora dintre candidaţi (care ar putea avea repercusiuni asupra unui mandat complet - conform H.B.S. 19/01.03.2012, art.23: "structurile de conducere se aleg pentru 4 ani"), în cadrul echipelor propuse am văzut persoane care deţin la ora actuală funcţia de
director de departament. Alegerile pentru conducerile departamentelor s-au desfăşurat anul trecut, aşa că mă nedumireşte "seriozitatea" şi "sinceritatea" acelor candidaţi aleşi în funcţia de director de departament care "ar accepta" să renunţe deja la funcţia obţinută, pentru un post de prorector. Ce exemplu de moralitate pot insufla asemenea persoane, sau cei care i-au selectat în echipa lor? Stiu că unii consideră viata un teatru, însă poate n-ar trebui să fie comedie în asemenea momente.
Vă rog să mă iertaţi dacă mesajul meu este într-un alt registru decât cel asupra căruia mi-aţi atras atenţia, însa nivelul profesional sau ştiinţific nu cred ca ar putea excela fără etică şi moralitate.

Dorin Isoc spunea...

Mesaj primit si publicat ca atare fara numele autorului
Bun ziua,
Absolventii nostri sunt foarte utili la IBM, Google, Microsoft, INRIA, Ecole Normale, DaimlerChrysles, Volgswagen, SAP (cred ca ati auzit de aceste firme)..., marilor universitati din SUA si Europa si multor firme din Cluj si tara, pe baza impozitelor carora se bazeaza bugetul local in mare parte, si cel national partial.
S-ar putea sa fiti gresit informat.
Iar denigrarile ar putea sa aiba si o alta urmare.

Anonim spunea...

Domnule profesor Isoc,
va rog sa imi permiteti cateva intrebari, chiar si retorice:
1)Legat de concedierea d-voastra, ma intreb de ce ati considerat ca merita sa insistati (in contra regulamentului UTCN!) pe niste aspecte care par fi lipsite de importanta pentru majoritate? Daca ati fi ramas in universitate puteati eventual contrui ceva cu adevarat important. Nu credeti?
2)Presupunand ca intentiile d-voastra sunt bune, ce va face sa credeti ca modalitatea de actiune pe care ati ales-o este cea mai potrivita? Demonstreaza rezultatele obtinute pana acum acest lucru?
3)Ce sperati sa obtineti prin aceasta candidatura? Ce sanse reale credeti ca aveti?

Anonim spunea...

"Baronii" v-au invins. Vor invinge si in alegeri. Sunt puternici, inteligenti si au o camarila puternica si disciplinata. Justitia romana apartine "baronilor", cu mici exceptii accidentale care tin mai degraba de influente externe.

Daca ar fi sa o luati de la capat - sa dati timpul inapoi - ce ati schimba in atitudinea si demersurile dvs. ?

Chiar daca nu aveti sanse de castig in lupta pentru rectorat - care nu este o lupta decenta si serioasa (unificarea un UBM) - credeti ca puteti coagula un proces de maturizare a celor dezorientati care nu fac parte din camarila conducerii actuale ? Merita sa lupti pentru drepturile tale ? Impresia pe care o lasati este ca nu merita, si ca ipocrizia, atitudinea disciplinata si servilismul sunt cheia succesului.

Va inteleg scarba de a "va aduna" cu non-valori cunoscute, totusi, ei au devenit tot mai bogati si tot mai puternici, iar dvs. ati devenit tot mai sarac si controversat.

Ceva ar trebui sa se schimbe... dar cum ?