luni, 9 septembrie 2013

Abuzul şi minciuna impun apelul la lege



Motto: Un dascăl trebuie să fie un exemplu, dacă ştie, şi o conştiinţă, dacă poate.

Intrucât în ultimele zile am avut parte de mai multe situaţii în care am fost întrebat de colegi dacă este adevărat că prin sumele primite ca urmare a deciziei definitive şi irevocabile am pus în dificultate financiară Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca sunt pus în situaţie de a acţiona prin apel la lege.
Astfel sunt obligat să solicit instituţiei şi organelor în drept, ca în documentul alăturat, să intervină şi să impute tuturor persoanelor vinovate de situaţia în care am fost concediat în mod abuziv suma de circa 350.000 lei (3,5 miliarde vechi) pe care rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a plătit-o în mod ilegal din bugetul public.
In acest fel, îmi asigur colegii că nici ei şi nici un cetăţean al României nu va plăti nici măcar un leu în locul celor care au crezut că au drept de viaţă şi moarte asupra unui coleg al lor.
Recuperarea acestora bani nu are nimic de a face cu daunele morale care urmează să fie plătite de aceeaşi instituţie împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu sumele de dezdăunare directă de la persoanele implicare în iniţierea, organizarea şi orchestrarea jenantului spectacol. Sunt convins că acţiunea persoanelor vinovate mânjeşte imaginea instituţiei dar în acelaşi timp mă bucur să fac din întregul eveniment o pildă pentru cei care nu înţeleg că civilizaţia nu se face cu pumnul în gură în loc de acceptarea concurenţei civilizate pentru progres.
Pentru a evita acţiunile perfide şi neavenite ale unui grup încă activ din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca preocupat şi specializat în propagandă mincinoasă, în măsluiri de documente şi organizări de acţiuni de represalii, voi pune pe acest blog toate documentele care dovedesc acţiunile mele dar şi răspunsurile autorităţilor. 


Dlui Rector Aurel Vlaicu
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
400114 Cluj-Napoca / Str.Memorandumului nr.28.
                                                                                      9 septembrie  2013.
Spre ştiinţă şi sesizare în vederea punerii în acţiune a me­ca­nis­me­lor specifice de control:
Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Spor­tu­lui / 010168 Bucureşti 1 / str.Gen. Berthelot nr.28-30 
Curtea de Conturi a României / 011948 Bucureşti 1 / Str. Lev Tolstoi nr.22-24
Secretariatul General al Guvernului / Corpul de control al Primului Ministru / 011791 Bucureşti 1 // Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr.1
Domnule Rector,

Ref: Decizia nr.962 pronunţată de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 19 februarie 2013 în dosarul nr.1939/2/2011 şi procedura de punere a ei în executare.

In calitate de contestator al deciziei abuzive de concediere emise de rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, în urma deciziei definitive şi irevocabile menţionate în care instituţia ce conduceţi a avut poziţia de parte pârâtă, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca mi-a plătit salarii retroactive nete în sumă de 96.747.00 lei.

Intrucât pentru suma achitată de instituţie din bugetul public, subsemnatul vă sesizez că nu am avut drept legal întrucât eu nu am prestat nici măcar o oră de ac­ti­vi­tate la nivelul calificării mele consider că în acest fel că statul român a fost prejudiciat cel puţin cu suma menţionată.

In aceste condiţii, în calitate de cetăţean şi contribuabil, vă solicit în mod im­pe­rativ să vă îndreptaţi în con­di­ţiile legii îm­po­tri­va persoanelor vinovate pentru iniţierea, organizare şi spri­ji­nirea pe orice cale a faptelor care au determinat ac­­ţiunea în care s-a pronunţat decizia definitivă şi irevocabilă şi să dispuneţi anchetarea tuturor situaţiilor şi apoi imputarea tuturor sumelor achitate sau plătite drept costuri nejustificate din banul public.

Completez, fără a epuiza lista acestor costuri dispuse în mod ilegal şi abuziv de conducerea Uni­ver­si­tăţii Tehnice din Cluj-Napoca, următoarele sume şi situaţii care-mi sunt cunoscute din diferite do­cumente la care am avut ac­ces în mod cu totul accidental:

a) Suma de 96.747.00 lei cu titlul de salarii nete inclusiv toate cotele de contribuţie şi impozitele aferente pentru o activitate care nu a fost niciodată des­făşurată în fo­lo­sul instituţiei.
b) Suma contractului de asistenţă juridică în dosarul nr.5965/117/2011 / Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca vs Dorin Isoc de pe rolul Tribunalului Cluj cu casa de avocatură Brehar Claudiu. Menţionez faptul că această casă de avocatură a fost angajată în mod abuziv prin atribuire directă şi în condiţiile în care Uni­ver­si­tatea Tehnică din Cluj-Napoca are un număr de trei persoane cu ca­lificare şi poziţie retribuită de jurist.  
c) Suma contractului de asistenţă juridică în dosarul nr.7893/2/2009 şi 1939/2/2011 de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti / Isoc Dorin vs Colegiul Central de Onoare al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului cu casa de avocatură Brehar Claudiu. Menţionez faptul că această casă de avocatură a fost angajată în mod abuziv prin atribuire directă şi în condiţiile în care Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca are angajat cu contract de muncă un număr de trei persoane cu ca­lificare şi poziţie retribuită de jurist.  

d) Suma contractului de asistenţă juridică în dosarul nr.7893/2/2011 de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti / Isoc Dorin vs Colegiul Central de Onoare al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului cu persoana şi casa de avocatură Ionuţ Vida-Simiti. Menţionez faptul că acest avocat şi această casă de avocatură au fost angajaţi în mod abuziv prin atribuire di­rectă şi în condiţiile în care Uni­ver­si­tatea Tehnică din Cluj-Napoca are angajat cu contract de muncă un nu­măr de trei persoane cu ca­lificare şi poziţie retribuită de jurist.  

e) Suma costurilor angajate pentru prezenţa la toate termenele de judecată ale dosarului nr.7893/2/2009 de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a unei bucăţi juriste cu intervenţii nejustificate de jurist alături de avocaţii ca­se­lor de avo­ca­tură angajate în mod abuziv prin atribuire directă în condiţiile în care Uni­ver­sitatea Tehnică din Cluj-Napoca are angajat cu contract de muncă un număr de trei per­soane cu ca­lificare şi poziţie retribuită de jurist.  

f) Suma costurilor angajate pentru prezenţa la toate termenele de judecată ale dosarului nr.1939/2/2011 de pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a unei bucăţi juriste cu intervenţii nejustificate de jurist ală­turi de avocaţii caselor de avo­ca­tură angajate prin atribuire directă în condiţiile în care Uni­ver­sitatea Tehnică din Cluj-Napoca are an­gajat cu con­tract de muncă un număr de trei per­soane cu ca­lificare şi poziţie retribuită de jurist.  

g) Suma costurilor angajate pentru prezenţa abuzivă şi nejustificată la şedinţa convocată pentru data de 23 iulie 2009 a Colegiului Central de Etică al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Ino­vării a numiţilor con­silier ju­ridic Ana Barbu, pro­rector Mihai Abrudean, decan Sergiu Nedevschi şi profesor Liviu Miclea în locul unei sin­­gure persoane care ar fi fost menite să re­pre­zinte Univer­sitatea Tehnică din Cluj-Napoca în acord cu  adresa cu nr. 17258 / 08.07.2009 a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Insist să menţionez că aceste situaţii justificate prin fapte şi documente oficiale sunt numai câteva dintre cele care privesc abuzurile conducerii Universităţii Tehnice şi ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (după caz, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Sportului, Minis­te­rului Educaţiei Naţionale) cu privire la modul de tratare a concedierii şi acţiunii în instanţă împotriva contestaţiei lui Dorin Isoc.

In toate ipostazele şi situaţiile de mai sus precum şi a altora ascunse controlului organelor abilitate, con­sider ca foarte necesară intervenţia organelor de control au toate con­di­ţiile să depisteze şi alte situaţii în care con­ducerea Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca şi conducerea Mi­nis­­terului Educaţiei (cu toate variantele ale nominalizării potrivit in­flu­en­ţelor politice) au acţionat în mod abuziv pentru nihilarea individului Dorin Isoc (cum ar fi de exemplu punerea la dispoziţia exemplarului de juristă a unei maşini din înzestrarea instituţiei an­ga­ja­toa­re pentru deplasare acestuia la termenele de judecată, inclusiv cu cazarea con­du­cătorului auto, costurile com­bustibilului şi diurna aferentă autovehiculului sau cheltuielile de deplasare pentru participare la lucrările Colegiului Central de Etică al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării a unor persoane care nu au avut nici un rol în judecarea contestaţiei depuse de Dorin Isoc prin încălcarea prevederilor regulamentului organului jurisdicţional şi constatările instanţelor de judecată).

Intrucât personal nu găsesc că este normal ca aceste costuri să fie trecute pe cheltuieli de vreo instituţie a sta­tului câtă vreme ele sunt costuri ilegale şi abuzive şi câte vreme consider că nu este normal să achit eu, drept con­­tri­buabil, daunele propriei mele dezdăunări, vă solicit în mod imperativ detalierea şi comunicarea în con­di­ţiile legii pe adresa de pe banda alăturată a tuturor cos­tu­rilor abuzive constatate sau semnalate şi do­cu­men­tate precum şi modul în care acestea au fost imputate în mod efectiv în vederea recuperării lor efective de la toate persoanele vinovate (atât valoare su­mei imputate cât şi valoarea sumei efectiv recuperate, precum şi numele persoanei de la care s-a efectuat imputarea).
   


Prof.Univ.Dorin Isoc, dr.ing.







8 comentarii:

Anonim spunea...

CORECT !

Anonim spunea...

Sigur nu o sa dati "Accept" la comentariul meu, deoarece niciodata n-ati facut-o, pt ca toate va criticau, si din cate vad nu suportati critica.

Dar am totusi o intrebare: Daca nu din bani publici, de unde credeati ca o sa vina banii pt despagubirea D-voastra? O sa pice din cer? O sa se taxeze studentii D-voastra cu 9 zecimale? Sau sa scoata comitetul care a deciz concedierea D-voastra "in mod abuziv" banii din buzunar?

Nu, serios, sunt curios de opinia D-voastra? De unde credeati ca o sa vina acei bani?

Dorin Isoc spunea...

Cred ca este foarte greu sa fii Anonim. Sa nu te poti bucura nici macar de faptul ca cineva te-ar putea baga in seama.
Ma simt trist sa stiu ca un om care poate fi frumos in toate si poate, chiar un bun partener de discutie se ascunde cu lasitate si poate ca victima a unei educatii indoielnice. Ma intreb cum vor fi studentii care-i pregateste daca Anonimul este dascal sau cum isi va creste copiii: tot ca Anonimi?
Revenind la cele 9 cifre. In mod evident ca nu sunt " cifre zecimale" fiindca numai numerele pot fi zecimale, cifrele sunt doar cifre. Este jenant ca cel care a lansat aceasta perla de cultura este inca viu printre noi si de-abia si-a terminat mandatul de conducere la carma utcn, deci nu este chiar un amarat de strungar cu patru clase.
Daca ati avea fata si nu ati fi un Anonim mi-ar face placere sa va ofer articolul pregatit pentru revista Europeana de educatia inginerilor unde cercetarea privind aplicarea ECTS este foarte bine apreciat.
Acolo, fiindca in Romania, la presiunea semnificativa a unui coleg, fost ministru si mare pedagog, am dat cu legea educatiei de pamant si astazi in universitatile din Europa se rade de cum universitatile din Romania pot sa dea note intregi si sa mai aplice ECTS-ul.
Pentru curiozitate este bine sa stiti ca sistemul romananesc de notare este unul mai mult dedcat ciudat si unic: are sase valori pentru calitate si patru valori pentru non calitate! Numai in Romania prostul se poate bucura ca exista unul mai prost decat el. Numai aici se face concurs pe zona de non-valoare! Mira-te lume! Mira-te Anonimule si fii pe pace, imi esti indiferent!

Anonim spunea...




"O sa se taxeze studentii D-voastra cu 9 zecimale? "

Inteleg ca d-l Isoc a fost impotriva taxarii examinarii studentilor. Inteleg ca dumnealui a fost concediat tocmai ca urmare a revoltei impotriva sesiunilor cu taxa (era ceva despre o STA, parca) care ii imbogatesc exact pe cei care l-au concediat. Nu vad logica personajului cifrelor cu 9 zecimale. Nu am inteles nici de ce
"comitetul" (nu se numeste comisie disciplinara sau de abateri sau de etica ?) nu a asteptat inregistrarea care ar fi confirmat sau ar fi infirmat declaratiile celor 4 colegi de catedra. Exista lucruri care ar trebui explicate in detaliu de catre cei care au facut parte din "afacerea Isoc". Se vede cu ochiul liber ca a fost prea multa energie consumata. Si mult prea multi bani ?! Care ar fi motivatia ? Care este motivatia ? Eu numesc golanie ceea ce s-a intamplat in acest caz - fiecare este liber sa judece si sa se exprime neingradit. Oare ce fel de oameni - care se pretind a fi academici - investesc atat de mult timp in concedierea unui coleg ? Si nici macar nu este dintre cei care nu isi tin orele sau fac alte "magarii academice".

"Comitetul" ar trebui sa dea o explicatie rezonabila comparand rezolutia dumnealor de acum cativa ani si decizia judecatoreasca definitiva. Pentru ca in mod categoric ceva nu este in regula in logica si etica acelui comitet. Eu sper ca nu vor spune ca au dat o decizie cu pistolul la cap...

Marcel Cremene spunea...

Mi se pare că problema ridicată aici este una foarte clară, care nu lasă loc de speculații: ar trebui să existe legi clare în sensul ăsta. Voi urmări cu interes modul în care se va soluționa chestiunea în continuare.

O singură speculație mi-aș permite totuși: în ipoteza că aceste despăgubiri se plătesc din bani publici, unde este responsabilitatea celor care au semnat disponibilizarea?

În ceea ce privește opțiunea pentru anonimat, cred că aceasta reflectă distanța mare față de acea stare ideală în care astfel de probleme ar putea fi dezbătute deschis. Poate că odată vor veni și acele vremuri...

Marcel Cremene

Dorin Isoc spunea...

Lege exista si este foarte clara. Universitatea si Ministerul educatiei au purtat procesul, ele platesc. Dar cum nu exista nici Universitate si nici Minister ci numai niste oameni care fac ce doresc, legea le cere ca paguba sa si-o imparta. Eu as dori sa vad cum isi impart paguba intre ei cei 70 ai Senatului UTCN care au votat fara sa stie ce fac (lol)!!! Destractie mare nenicule, destractie mare!

Anonim spunea...

... nu va suparati pe un biet anonim... dar merita sa facem haz de necaz...

Uitati aici:

"Surse judiciare citate de presa locală din Constanța susțin că, în schimbul banilor, profesorul urma să acorde note de trecere studenţilor restanţieri “fără ca aceştia să rezolve subiectele pe lucrările de examinare, ci numai şă-şi scrie numele, prenumele, anul de studiu şi forma de învăţământ, precum şi cerinţa subiectului”."

http://constanta.ro/ancheta-pentru-mita-de-la-umc-scandal-cu-rezultate-zero/

Deci omul a incasat mita pentru ca a dat 5... doar pentru prezenta...daca ar fi dat doar 4.99 atunci procurorii nu l-ar fi arestat, dar nici mita nu ar fi primit...

Situatia din invatamantul romanesc este atat de tragica incat subiectul ETCS legat de notarea cu zecimale (sau intr-un domeniu extins) devine bizara sau chiar futuristo-SF. In ETCS-ul si regulamentele UTCN puteti gasi o multime de anormalitati. Nimeni nu contesta documentele universitatilor in justitie. Se pare chiar ca notarea cu 5 a unui student pentru simpla prezentare la examen este un lucru normal in UTCN (altfel de ce ar trebui pastrate lucrarile de examinare doar pe perioada de 3 zile a unei eventuale contestatii si nu 2-3 ani ?). Nici nu mai are rost sa ma obosesc sa continui... pentru lumea prea finutza s-ar putea sa sune strident.

Dorin Isoc spunea...

Cred in continuare ca este greu sa fii Anonim. In primul rand daca poti spune orice, este cert ca, de fapt, nu esti in stare sa spui ceva pe care sa-l poti apara sau argumenta vreodata.
Imi este imposibil sa inteleg cum, fara o documentare prealabila, te poti pronunta cu o opinie ferma asupra unor lucruri pe care doar le banuiesti si le insinuezi.
Notiunea de "client" se foloseste numai pentru beneficiarii unor servicii directe, adica realizate de un prestator in conditiile existentei unui contract economic. Alte roluri pe piata si in servicii cu un prestator poarta alt nume.
Nu, niciodata nu voi admite la publicare un neadevar sau o opinie vadit neprofesionista, chiar daca ma preocupa calitatea scolii.