marți, 17 ianuarie 2012

Anapodacia: Justiţia directivelor… dirijate

Limba română este o limbă dificilă. Cum spunea cineva limba română este cea mai uşoară limbă slavă şi cea mai dificilă limbă latină. Ce este însă esenţial este că cei care o vorbesc sunt ca limba: anapoda!

Ce este interesant este că cei mai afectaţi de uzul limbii sunt oamenii puterii care lipsiţi de alte argumente ale inteligenţei rămân doar cu limba.
Zicea un ministru al justiţiei „…vom cere CSM să aplice în mod drastic legea penală…”.

Domnul ministru-aghiazmă adică bun la orice, cu orice guvernare uită că este jurist şi dă directive ştirbei justiţii a Anapodaciei: să aplice „drastic”, şi nu altcumva, legea penală!

Domnul-tovarăş al justiţiei nu ştie că legea penală ca şi legea lui Ohm sau ca legea profitului se aplică sau nu se aplică! Niciodată o lege, nicio lege nu se aplică „drastic”! Se aplică în mod corect şi fără părtinire. Domnul-tovarăş al ministru este ferm convins că hoţii noştri sunt mai buni, cu ceva mai buni, decât hoţii voştri!

De ce crede un ministru al JUSTIŢIEI că o lege se aplică partinic? De ce nu cere acest ministru să nu se construiască închisori speciale pentru cei judecaţi drastic şi închisori speciale pentru cei judecaţi cu omenie? De ce nu precizează domnul-tovarăş ministru care este diferenţa dintre drastic şi omenos? Mândră limbă, la ce acte murdare este pusă să serveşti!

De ce mai stai pe scaunul călduţ ca să-ţi ajuţi capul să nu gândească, ministru anapodac?

Niciun comentariu: